Petr Gogolín: Řešení v obl...

Petr Gogolín: Řešení v oblasti digitalizace jsou pro nás stále zajímavější

Petr Gogolín je spolumajitelem firmy Kurzor. Je absolventem Nottingham Trent University. Ve volném čase se věnuje běhání, motorkám a zbraním. Petr je pravidelným a aktivním účastníkem SAMBA akcí a je rovněž lektorem na SAMBA MBA programu.

Petře, plánuješ se účastnit březnové SAMBA konference Strategie digitalizace firmy. Co od konference očekáváš?
Chci získat lepší představu, jaká řešení od nás klienti mohou v budoucnu požadovat a s čím my můžeme proaktivně přijít u těch, kteří jsou v digitalizaci na začátku. Věnujeme se vývoji komplexních webových aplikací a řešení v oblasti digitalizace spojené s průmyslem jsou stále častěji poptávané. Těším se také na inspirativní setkání se zajímavými lidmi.

Zkus nám říct něco o tom, co Kurzor aktuálně dělá a čím se zabýváte nejvíc?
Od začátku podnikání je strategií Kurzoru poskytovat kvalitní řemeslné programování. Původně jsme začínali v oblasti vývoje webů a webových aplikací. Věnujeme se větším i menším firemním webům, intranetům, vývoji minimálních funkčních verzí aplikací a dalším projektům pro startupy z USA, Velké Británie, nebo Německa. Práci u nás zadávají jak lokální firmy, tak i investoři z Wall Streetu a výsledky naší práce užívají i organizace jako je UNESCO, nebo IMF.

Jaká je největší motivace pro digitalizaci ve firmách, se kterými se setkáváš ve svém okolí a mezi svými klienty?
Obvykle řešíme agregaci a zobrazování získaných dat do podoby, která podpoří správné rozhodování. Přicházíme ve fázi, kdy má firma vyřešený hardware a hledá možnosti softwarových nadstaveb. Pro klienty Kurzoru je motivací usnadnění práce kvalifikovaným pracovníkům s cílem dosáhnout lepších pracovních výsledků.

Jak jsi se o akci dozvěděl a co byl impuls, že jsi se rozhodl zúčastnit?
O akci jsem se dozvěděl na jednom ze setkání SAMBA. Rozhodl jsem se přihlásit po zkušenosti s poptávkami řešení právě v oblasti digitalizace, které pro nás jsou stále zajímavější.

Děkujeme za rozhovor

About Post Author

js